Negocierea

Dictionar juridic - Definitie juridica

definitie:

(dr. int. privat) - este o procedura de reglementare pasnica a diferendelor internationale care sa nu puna in pericol pacea si securitatea internationala, si nici justitia. Statele aflate in diferend nu se pot sustrage de la negocierea oferita de statul cu care se afla in litigiu, aceasta avand un rol deosebit in preintampinarea conflictelor, dar si in oprirea acestora, oferind partilor posibilitatea de a stabili singure viitoarele reglementari. Negocierea in cazul unui litigiu trebuie desfasurata cu buna-credinta si cu vointa reala de a ajunge la un rezultat. In functie de cadrul de desfasurare al negocierilor, acestea pot fi bilaterale, plurilaterale sau multilaterale si colective.

  Inapoi la litera N  Inapoi la dictionarul juridic

INTREABA AVOCATUL ! Consultatie gratuita*


Dictionar juridic – modalitate rapida de a afla definitia si domeniul de folosire al unor cuvinte.

Un dictionar juridic reprezinta, practic, modalitatea cea mai rapida de a afla definitia juridical a unui cuvant folosit in drept.

Pentru a fi mai aproape de persoanele fizice si juridice care nu au in primul rand timp pentru a rasfoi un dictionar juridic, cabinetul nostru de avocatura vine in intampinarea rezolvarii acestor probleme cu un dictionar juridic de specialitate online. Gama larga de cuvinte, permite oricui sa verifice si sa afle in cel mai scurt timp definitia juridica a unui cuvant intalnit, probabil, intr-o speta proprie sau cunoscuta.

“Rasfoirea” acestui dictionar juridic online, cuprinde o baza de date reprezentand cuvinte din domeniul juridic, intalnite cel mai des in instante, in cadrul unui proces.

  • Definitiile juridice cuprind si domeniul specific unde se intalnesc respectivele cuvinte (ex. com. = comercial, proc. pen.= procedura penala, etc). Aceste definitii juridice au fost alese pentru a putea fi intelese usor de catre oricine, reprezentant astfel un mini-portal pentru cuvintele “juridice”.

Pentru a eficientiza la maximum timpul de cautare al unui cuvant din domeniul juridic, am pus la dispozitia dumneavoastra si o cautare rapida in acest dictionar juridic. Tastati un cuvant, apasati cauta iar dictionarul juridic va returna toate cuvintele sau expresiile juridice (aflate in baza de date a dictionarului) care contin acel cuvant.

  • Pentru sugestii sau pentru adaugare de cuvinte in acest dictionar juridic, va stam la dispozitie cu adresa de mail [email protected].
NOTA - Cabinet avocat
* Prima consultatie online se ofera gratuit de catre Cabinetul de Avocatura Larisa Somfalean.

Partener Birou notarial Mogosoaia - NOTARIS