Deliberarea

Dictionar juridic - Definitie juridica

definitie:

(proc. civ.) - este operatiunea prin care completul de judecata apreciaza asupra solutiei pe care urmeaza sa o pronunte in cauza supusa judecatii, deliberare ce are loc dupa incheierea dezbaterilor. La deliberare iau parte numai membrii completului de judecata in fata caruia s-au desfasurat dezbaterile, trebuind solutionate toate problemele care fac obiectul procesului penal. Deliberarile au loc in camera de consiliu, asupra chestiunilor de fapt si asupra celor de drept, asupra existentei faptei si vinovatiei faptuitorului, asupra stabilirii pedepsei, masurilor educative sau de siguranta, daca este cazul, asupra repararii pagubei produse prin infractiune si asupra altor probleme. Membrii completului de judecata au obligatia sa-si expuna parerea asupra fiecarei chestiuni, presedintele avand ultimul cuvant. In cazul in care unanimitatea nu este intrunita, hotararile se iau cu majoritate.

  Inapoi la litera D  Inapoi la dictionarul juridic

INTREABA AVOCATUL ! Consultatie gratuita*


Dictionar juridic – modalitate rapida de a afla definitia si domeniul de folosire al unor cuvinte.

Un dictionar juridic reprezinta, practic, modalitatea cea mai rapida de a afla definitia juridical a unui cuvant folosit in drept.

Pentru a fi mai aproape de persoanele fizice si juridice care nu au in primul rand timp pentru a rasfoi un dictionar juridic, cabinetul nostru de avocatura vine in intampinarea rezolvarii acestor probleme cu un dictionar juridic de specialitate online. Gama larga de cuvinte, permite oricui sa verifice si sa afle in cel mai scurt timp definitia juridica a unui cuvant intalnit, probabil, intr-o speta proprie sau cunoscuta.

“Rasfoirea” acestui dictionar juridic online, cuprinde o baza de date reprezentand cuvinte din domeniul juridic, intalnite cel mai des in instante, in cadrul unui proces.

  • Definitiile juridice cuprind si domeniul specific unde se intalnesc respectivele cuvinte (ex. com. = comercial, proc. pen.= procedura penala, etc). Aceste definitii juridice au fost alese pentru a putea fi intelese usor de catre oricine, reprezentant astfel un mini-portal pentru cuvintele “juridice”.

Pentru a eficientiza la maximum timpul de cautare al unui cuvant din domeniul juridic, am pus la dispozitia dumneavoastra si o cautare rapida in acest dictionar juridic. Tastati un cuvant, apasati cauta iar dictionarul juridic va returna toate cuvintele sau expresiile juridice (aflate in baza de date a dictionarului) care contin acel cuvant.

  • Pentru sugestii sau pentru adaugare de cuvinte in acest dictionar juridic, va stam la dispozitie cu adresa de mail [email protected].
NOTA - Cabinet avocat
* Prima consultatie online se ofera gratuit de catre Cabinetul de Avocatura Larisa Somfalean.

Partener Birou notarial Mogosoaia - NOTARIS