Casatoria

Dictionar juridic - Definitie juridica

definitie:

(dr. fam.) - reprezinta uniunea liber consimtita intre un barbat si o femeie, incheiata potrivit dispozitiilor legale, cu scopul de a intemeia o familie, si care este reglementata de normele imperative ale legii. Actul juridic prin care se incheie casatoria nu poate fi considerat un contract deoarece in cazul unui contract fiecare parte urmareste un scop diferit, pe cand in cazul casatoriei ambele parti urmaresc un scop comun, acela de a intemeia o familie; pentru ca efectele juridice ale contractului sunt determinate de parti, in timp ce efectele casatoriei sunt prestabilite de lege, cei care se casatoresc au numai posibilitatea de a accepta sau nu statutul legal al casatoriei asa cum este el stabilit de lege; in principiu, contractul poate fi susceptibil de modalitati, pe cand casatoria nu poate fi afectata de asemenea modalitati; casatoria nu poate inceta prin simplul acord de vointa al partilor sau prin vointa unilaterala a uneia dintre parti, precum in cazul contractelor; in cazul nerespectarii obligatiile contractuale de catre una din parti, cealalta parte poate cere rezolutiunea contractului, dar casatoria nu poate fi desfacuta decat prin divort in conditiile stabilite prin lege.

  Inapoi la litera C  Inapoi la dictionarul juridic

INTREABA AVOCATUL ! Consultatie gratuita*


Dictionar juridic – modalitate rapida de a afla definitia si domeniul de folosire al unor cuvinte.

Un dictionar juridic reprezinta, practic, modalitatea cea mai rapida de a afla definitia juridical a unui cuvant folosit in drept.

Pentru a fi mai aproape de persoanele fizice si juridice care nu au in primul rand timp pentru a rasfoi un dictionar juridic, cabinetul nostru de avocatura vine in intampinarea rezolvarii acestor probleme cu un dictionar juridic de specialitate online. Gama larga de cuvinte, permite oricui sa verifice si sa afle in cel mai scurt timp definitia juridica a unui cuvant intalnit, probabil, intr-o speta proprie sau cunoscuta.

“Rasfoirea” acestui dictionar juridic online, cuprinde o baza de date reprezentand cuvinte din domeniul juridic, intalnite cel mai des in instante, in cadrul unui proces.

  • Definitiile juridice cuprind si domeniul specific unde se intalnesc respectivele cuvinte (ex. com. = comercial, proc. pen.= procedura penala, etc). Aceste definitii juridice au fost alese pentru a putea fi intelese usor de catre oricine, reprezentant astfel un mini-portal pentru cuvintele “juridice”.

Pentru a eficientiza la maximum timpul de cautare al unui cuvant din domeniul juridic, am pus la dispozitia dumneavoastra si o cautare rapida in acest dictionar juridic. Tastati un cuvant, apasati cauta iar dictionarul juridic va returna toate cuvintele sau expresiile juridice (aflate in baza de date a dictionarului) care contin acel cuvant.

  • Pentru sugestii sau pentru adaugare de cuvinte in acest dictionar juridic, va stam la dispozitie cu adresa de mail [email protected].
NOTA - Cabinet avocat
* Prima consultatie online se ofera gratuit de catre Cabinetul de Avocatura Larisa Somfalean.

Partener Birou notarial Mogosoaia - NOTARIS