STIRI JURIDICE - oferite de Cabinetul de Avocatura

Pe 31 iulie CCR discuta trecerea ICR in subordinea Senatului

Sesizarea PDL ce are in vedere neconstitutionalitatea Ordonantei de Urgenta a Guvernului prin care Institutul Cultural Roman (ICR) a fost trecut in subordinea Senatului va fi repusa pe rol in data de 31 iulie, potrivit deciziei Curtii Constitutionale (CCR).

In comunicatul de presa al Curtii se arata: "Constatand ca in completul care participa la dezbaterile in fond si la deliberari nu se poate lua o decizie cu privire la exceptia de neconstitutionalitate ridicata, neintrunindu-se majoritatea ceruta de dispozitiile art.51 alin.(1) din Legea nr.47/1992 privind organizarea si functionarea CCR, Curtea a hotarat repunerea cauzei pe rol pe data de 31 iulie, cu citarea Avocatului Poporului ºi a reprezentantului Ministerului Public".

Plenul Curtii, investit in temeiul art.146 lit. d) din Constitutia Romaniei, a luat in dezbatere exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.27/2012 privind unele masuri in domeniul cultural, ridicata direct de Avocatul Poporului. 

Data adaugarii acestei stiri: 11/07/2012

Partener Birou notarial Mogosoaia - NOTARIS