STIRI JURIDICE - oferite de Cabinetul de Avocatura

Noutati privind despagubirile in cazul unei erori medicale

Potrivit unui comunicat de presa al Ministerului Sanatatii, in situatia unei erori medicale, pacientul poate fi despagubit in cel mai scurt timp iar asiguratorul trebuie sa acorde sume si pentru despagubiri morale pe langa cele materiale.

Ministrul Sanatatii, Vasile Cepoi, a declarat: "Asiguratorul va prelua diferendul dintre pacient si unitatea medicala. De asemenea, tot asiguratorul va fi obligat sa acorde sume si pentru despagubirile morale, nu numai pentru cele materiale, asa cum este situatia in prezent".

Totodata, acesta a mai spus ca vor si incluse in noua lege a sanatatii si tremene in care pacientul va fi despagubit, desi in prima instanta problemele ar trebui rezolvate pe cale amiabila.

Proiectul noii legi a sanatatii a fost lansat in dezbatere publica la 3 iulie 2012, aducand o serie de schimbari in sistemul sanitar din Romania. Potrivit Ministerului Sanatatii, proiectul vizeaza reorganizarea sistemului de asigurari de sanatate, organizarea si functionarea spitalelor, precum si cresterea controlului calitatii servicii si cresterea rolului Ministerului Sanatatii in monitorizarea si controlul politicilor de sanatate.

Data adaugarii acestei stiri: 16/07/2012

Partener Birou notarial Mogosoaia - NOTARIS