STIRI JURIDICE - oferite de Cabinetul de Avocatura

Ministrul Justitiei despre reintegrarea persoanelor care au incalcat legea penala

Porivit lui Titus Corlatean, Ministrul Justitiei, in vederea reintegrarii sociale a persoanelor care au incalcat legea penala, este deosebit de important rolul proactiv jucat de parteneriatele interinstitutionale, societatea civila si comunitatile locale.

Acesta a declarat: "Din aceasta perspectiva, prin parteneriate, prin voluntariat si grija fata de semenii nostri se pot mobiliza resurse esentiale in asigurarea unei tranzitii reusite a persoanelor private de libertate catre viata libera, generând suportul necesar redobândirii unui rol social stabil. Prin parteneriatele interinstitutionale si internationale se pot crea premisele schimbului de bune practici in domeniul executional penal, se poate realiza promovarea unor standarde de profesionalism validate prin practica sistemica de lunga durata sau chiar diseminarea unor nstrumente de lucru si cercetari cu caracter inedit".

Totodata, acesta sustine ca la dezvoltarea progresiva a alternativelor de incarcerare au contribuit preocuparlile pentru reducerea costurilor detentiei si implicarea comunitatii.

Data adaugarii acestei stiri: 26/06/2012

Partener Birou notarial Mogosoaia - NOTARIS