STIRI JURIDICE - oferite de Cabinetul de Avocatura

Legea pentru modificarea Legii Educatiei declarata neconstitutionala

Legea ce are in vedere modificarea si completarea Legii Educatiei Nationale a fost declarata de catre Curtea Constitutionala a Romaniei ca fiind neconstitutionala.

Sesizarea a fost facuta de catre Presedintele Romaniei, Traian Basescu, ce a atras atentia asupra faptului ca in forma in care aceasta a fost trimisa spre promulgare exista o prevedere conform careia patrimoniul invatamantului superior particulare si confesionale particulare reprezinta proprietate privata a fondatorilor si nu a persoane juridice.

In sesizarea Presedintelui este scris: "Invederam ca Legea pentru modificarea si completarea Legii Educatiei Nationale nr. 1/2011, transmisa presedintelui Romaniei spre promulgare, este neconstitutionala deoarece contravine dispozitiilor art. 44 alin. (1) din Constitutia Romaniei, potrivit carora "dreptul de proprietate, precum si creantele asupra statului, sunt garantate", dispozitiilor art. 44 alin. (2) din Constitutia Romaniei conform carora "proprietatea privata este garantata in mod egal de lege, indiferent de titular", precum si prevederilor art. 32 alin. (6) din Constitutia Romaniei, care garanteaza autonomia universitara".

Data adaugarii acestei stiri: 29/06/2012

Partener Birou notarial Mogosoaia - NOTARIS