STIRI JURIDICE - oferite de Cabinetul de Avocatura

Intalnire intre ambasadorul Germaniei si Titus Corlatean

Joi, 19 iulie 2012, Titus Corlățean, ministrul Justiţiei, l-a primit pe ambasadorul Germaniei în România, Andreasvon Mettenheim, potrivit unui comunicat al MJ.

Ministrul Corlăţean a prezentat o informare referitoare la evoluţiile recente în plan politic din România, evoluţii care au făcut obiectul unui dialog aprofundat cu Comisia Europeană din perspectiva raportului referitor la Mecanismul de Cooperare şi Verificare. Ministrul Justiţiei a explicat care sunt măsurile pe care ministerul şi Guvernul României intenţionează să le ia pentru implementarea recomandărilor făcute de Comisia Europeană cu ocazia prezentării raportului din 18.07.2012 referitor la România.

Totodată, Titus Corlăţean a reiterat poziţia cunoscută a României, potrivit căreia criteriile obiective fixate pentru aderarea la Spaţiul Schengen au fost îndeplinite integral şi că se aşteaptă adoptarea unei decizii politice pozitive la Consiliul JAI din luna septembrie a.c.

De asemenea, au fost discutate şi aspecte ale cooperării bilaterale în domeniul Justiţiei între ministerele de resort din România şi Germania, în vederea îndeplinirii obiectivelor asumate de România în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare stabilit în relaţia cu Comisia Europeană.

Sursa: juridice.ro

Data adaugarii acestei stiri: 20/07/2012

Partener Birou notarial Mogosoaia - NOTARIS