STIRI JURIDICE - oferite de Cabinetul de Avocatura

Angajaţii români nu vor să fie prieteni pe Facebook cu şefii lor

Peste 57% dintre angajaţii români nu vor ca superiorul direct să facă parte din reţeaua de lor de prieteni de pe Facebook, potrivit unui sondaj realizat de site-ul de recrutare BestJobs.

Motivul principal invocat de angajaţi este că vor să îşi separe complet viaţa personală de locul de muncă, iar aproximativ 9% dintre participanţii la sondaj spun că nu au nici măcar colegii de serviciu în lista de prieteni.

La polul opus se află 11% dintre români care au declarat că au o relaţie de amiciţie cu şeful chiar şi în viaţa reală, aşa că adăugarea acestuia pe Facebook nu li se pare un lucru ieşit din comun. Alţi 19% dintre români nu au nicio problemă cu adăugarea şefului pe reţeaua de socializare, chiar dacă nu sunt amici în viaţa reală, în timp ce 5% dintre participanţii la sondaj mărturisesc ca şi-au adăugat şeful, însă limitează postările astfel încat acesta să nu le vada activitatea.

În ceea ce îi priveşte pe angajatori, aceştia au mărturisit în proporţie de 38%, în cadrul altui studiu recent, că înaintea unui interviu îi caută pe candidaţi pe site-urile de socializare, în timp ce 16% vor să adopte această tactica de acum înainte.

Potrivit ultimelor date prezentate de reţeaua de socializare, la nivel global numărul utilizatorilor Facebook se apropie de 981 de milioane, în timp ce numărul utilizatorilor români a depăşit recent 5 milioane, aducând rata de penetrare a reţelei în România la 25%.

Sondajul BestJobs.ro a fost derulat în perioada 25 ianuarie - 5 februarie pe un eşantion de aproape 3.500 de respondenţi.

Stire preluata din BusinessMagazin

Data adaugarii acestei stiri: 07/02/2013

Partener Birou notarial Mogosoaia - NOTARIS