STIRI JURIDICE - oferite de Cabinetul de Avocatura

Admitere în magistratură 2017: Înscrierile au loc luna asta

Concursul de admitere în magistratură de anul acesta are loc în perioada 7 februarie - 22 mai 2017, potrivit unui anunț recent, iar cei interesați trebuie să știe că se pot înscrie până la sfârșitul lunii februarie. Anul acesta sunt scoase la concurs 85 de posturi pentru judecători și 43 de posturi de procuror, în diverse zone ale țării. La fel ca în fiecare an, concursul constă în două etape, prima fiind reprezentată de proba scrisă și de testarea de logică, iar cea de-a doua etapă este proba interviului.

Cei care vor să devină judecători sau procurori trebuie să știe că a fost anunțată recent organizarea concursului de admitere în magistratură de anul acesta. Potrivit anunțului, concursul are loc în perioada 7 februarie - 22 mai 2017, iar posturile scoase la concurs sunt în număr de 85 pentru judecători, la judecătorii, respectiv 43 de posturi de procuror, la parchetele de pe lângă judecătorii. Înscrierile au loc luna aceasta, până pe 28 februarie.

Concursul constă în două etape: prima etapă este reprezentată de proba scrisă, din 9 aprilie 2017, și din testarea raționamentului logic, care are loc pe 23 aprilie 2017. Cea de-a doua etapă a concursului este proba interviului, la care nu pot participa decât cei care au trecut și de celelalte două probe. Candidații eligibili vor susține interviul în perioada 8-21 mai 2017.

Cei care vor să se înscrie la concurs trebuie să știe că au nevoie o vechime în specialitate de cel puțin cinci ani calculat la data susținerii primei probe a concursului, adică proba scrisă. Concret, candidații trebuie să îndeplinească toate aceste condiții:

- cetățenia română și domiciliul în România;
- capacitatea deplină de exercițiu;
- să fie licențiați în drept;
- să nu aibă antecedente penale sau cazier fiscal;
- cunoașterea limbii române.
Totuși, chiar dacă au îndeplinit toate aceste condiții și au ajuns pe lista finală cu candidații admiși la concurs, aceștia trebuie să știe că, ulterior afișării rezultatelor finale, vor mai trece prin două verificări: pe de-o parte, vor fi verificați pentru a fi apți din punct de vedere medical și psihologic, iar pe de altă parte, vor fi verificați în privința bunei reputații.

Stirea intreaga o gasiti pe Avocatnet.ro

Data adaugarii acestei stiri: 09/02/2017

Partener Birou notarial Mogosoaia - NOTARIS